Een nieuwe outfit, een nieuwe jij

0
904
Tommy Hilfiger

Soms vinden er gebeurtenissen plaats in je leven, die vragen om een nieuwe jij. Het einde van een relatie of juist starten met een nieuwe baan of studie. Een nieuwe outfit kan je net even die zekerheid boost geven die je nodig hebt. Een goede nieuwe outfit maakt immers je totale overkomen net even wat beter. En dat is niet zomaar onze mening, er zijn vele onderzoeken die dat uitwijzen!

Wist je bijvoorbeeld dat mensen vaak een indruk van zichzelf willen afgeven, maar dat een outfit een hele andere indruk kan maken? In minder dan een seconde heeft een ander zich een oordeel gevormd over wat we dragen en dat geeft (helaas maar waar) best wel wat prijs over wie je bent. Jezelf goed kleden kan daarom een groot verschil maken. Niet alleen voor hoe anderen op je zullen reageren, maar ook hoe je jezelf laat overkomen. 

De pasvorm van een outfit

Onderzoeken wijzen uit dat de pasvorm veel doet voor een outfit. Zowel mannen als vrouwen zouden een voorkeur hebben voor kleding die aansluit bij iemand zijn of haar postuur. Heel vaak hijsen mensen, die zich bijvoorbeeld onzeker voelen of in een dip zitten, in hele wijde kleding. Dat lijkt misschien in eerste instantie comfortabel, maar het positieve effect op anderen valt zo juist weg. Ga daarom liever voor een goed aansluitende trui of blouse. Laat zien wie je bent en omarm dat. Een goede pasvorm kan dus een outfit helemaal maken. 

De kleur van een outfit

Ook de kleur van een outfit maakt de indruk die je maakt op mensen totaal anders. Het blijkt dat mannen en vrouwen elkaars aantrekkelijkheid ook op basis van kleuren vaststellen. Rood schijnt bijvoorbeeld een positief effect te hebben. Dit ligt aan de associatie die mensen met kleuren hebben. Vaak geven mannen aan dat rood aantrekkelijk is bij vrouwen. Formeel ogende kleding, en dus neutrale en rustige kleuren, kunnen bij mannen het effect hebben dat zij als professioneler of veiliger worden gezien. De keuze van je kleding kan zo daadwerkelijk effect hebben op je dag.

Kleding van kwaliteit

Een klassiek kledingstuk kan een outfit maken. Een paar goede leren schoenen, een blouse of een kenmerkende trui. Wat je stijl ook is; sommige items zijn voor eeuwig. Een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit is bijvoorbeeld Tommy Hilfiger. Er zullen weinig mensen zijn die het blauw-wit-rde niet voorbij hebben zien komen. De kleding van Tommy Hilfiger gaat kwa stijl van sportief tot klassiek, daarmee zit je altijd goed. 

De ruime collectie aan broeken, horloges, schoenen, shirts, zonnebrillen en vele andere items blijft voortdurend uitgebreid worden. Het voordeel van Tommy Hilfiger is dat het merk ondanks de premium stijl, voor veel mensen betaalbaar blijft. Koop daarom snel je nieuwe outfit met een Tommy Hilfiger item. Weet dat je met een nieuwe outfit jezelf net even wat extra’s kan geven!