Zo houd jij je huisdieren gezond

0
828
traumeel

Het hebben van huisdieren is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar degenen die zelf een huisdier hebben weten waar ik het over heb als ik zeg dat je liefde voor ze alles overstijgt. Het is een heel ander soort band dan je met mensen hebt – veel puurder, omdat het echt op instinct en gevoel af gaat en niet bijvoorbeeld gemeenschappelijke hobby’s of verbale gesprekken. Je gaat zo enorm veel houden van zo’n beestje. En je voelt je zo gefaald als baasje als er een keer iets fout gaat. Veel mensen weten waarschijnlijk wel dat het belangrijk is om je eerst goed te verdiepen in een huisdier voordat je er zomaar een neemt. Zodat je voorbereid bent op de zorg, de kosten, eventuele problemen die zich voor kunnen doen, en noem maar op. Maar vaak wordt er vergeten om je hier mee bezig te blijven houden als je het dier eenmaal in huis hebt.

Verschillende rassen

Verschillende rassen hebben niet alleen verschillende uiterlijke kenmerken, ze kunnen ook in karaktertrekken enorm verschillen. Let dus op dat je je huisdier niet alleen uitkiest op uiterlijke kenmerken. En als je dan een bepaald ras in huis neemt, probeer je bezig te houden met het ras en wat typisch voor ze is! Er zijn allerlei fora van mensen die ontzettende fans zijn van een bepaald ras en van alles over ze weten. Zo leer je steeds meer over waar jouw beestje vandaan komt en dat is zo leuk! Een vriend van me heeft een Australian Kelpie, die worden in Australië gebruikt als herder en lopen dan een soort van over de schapen heen om ze bij elkaar te houden. Grappig is dat ze dus enorm hoog kunnen springen daardoor, én helemaal door het lint gaan als ze, ook al is het maar op tv, een schaap zien. Dat soort kleine dingetjes maken zo’n dier nog interessanter – dat zulke eigenschappen er helemaal genetisch ingebrand zitten is zo ontzettend leuk om te zien.

Tijden van ziekte

Natuurlijk kan je huisdier, of dat nou een hond, kat, konijn of een paard is, een keer ziek worden. Om ziektes te voorkomen moet je natuurlijk zorgen dat ze goed te eten krijgen – maar wat extra vitaminen kan ook nooit kwaad. Traumeel bijvoorbeeld is een homeopathisch geneesmiddel wat voor verlichting kan zorgen en ondersteuning kan bieden bij herstelling van je huisdier.

Verschillende dieren en verschillende rassen zijn ook allemaal vatbaar voor ander soort ziektes en gezondheidsproblemen. Zorg er dus voor dat je ook hierop voorbereid bent! Veel mensen doen bijvoorbeeld als ze vies worden hun konijn in bad, zonder te weten dat deze hierdoor in shock kunnen gaan vanwege de kou, ook al is het water lekker warm en zijn de temperaturen buiten ook prima.