Maak een prachtige reis!

0
839
japan

Soms zit je wel eens zonder na te denken een beetje filmpjes op youtube te kijken. Althans dat is wat ik wel eens doe als ik me een beetje aan het vervelen ben. Via een aantal andere filmpjes kwam ik terecht bij filmpjes over treinen. Op een van die filmpjes was te zien hoe nette mannen in pakken met handschoenen aan mensen in een trein proberen te duwen zodat er nog meer mensen in de trein passen. In eerste instantie was ik vrij verbaasd. Ten eerste omdat het mij niet fijn lijkt om zo in de trein te worden geduwd en op elkaar gepakt te zitten. In Nederland heb ik daar tijdens de spits ook al behoorlijk moeite mee namelijk. Ten tweede omdat dat dus blijkbaar een echte baan was.

Fascinatie

Omdat ik er zo erg in geïnteresseerd was heb ik het een aantal keren bekeken. Blijkbaar hebben meer mensen gedaan want volgens mij is het viral gegaan. Ten tijde dat ik deze blog schrijf weet je vast en zeker ook zelf over welk filmpje ik het hier heb. Het blijkt een filmpje te zijn dat in Japan is gemaakt. En mijn interesse was gewekt. Ik ben hierdoor meer over het land gaan lezen.

Op reis!

Ik zal het maar meteen verklappen. Ik heb besloten een rondreis door Japan te gaan maken binnenkort. Er is nog veel dat ik moet uitzoeken. Bijvoorbeeld wanneer de beste tijd is om te reizen. Er schijnen weken te zijn dat het heel druk is in Japan omdat iedereen tegelijk vrij is. Dat wil ik absoluut voorkomen. Verder ben ik er wel achter gekomen dat alles daar enorm goed moet zijn geregeld en dat is zeker prettig voor een reiziger als ik. Wel hoop ik dat ik de mannetjes met de handschoenen alleen op een afstandje hoef te bekijken en zelf niet in een trein wordt gepropt. Ik vind het namelijk leuk om te kijken maar niet leuk om er zelf onderdeel van te moeten zijn.
Verder kwam ik er achter dat Japan naast de fantastisch grote steden ook hele mooie natuur heeft. Japan schijnt supermooie bergen te hebben. Daar zou ik ook graag een bezoek aan brengen. Dus ik moet even kijken hoe ik de beste combinatie kan maken tussen het bezoeken van de steden en de natuur.

Ben jij toevallig al eens in Japan geweest en heb je tips? Of heb je ook plannen er naartoe te gaan?