Waar ik mijn technische onderdelen vandaan haal

Het is geen geheim dat er tegenwoordig volop technische onderdelen beschikbaar zijn in China en andere Aziatische landen. Ik ben persoonlijk geen fan van dit soort onderdelen. Hoewel technische artikelen uit deze regio vaak erg aantrekkelijk geprijsd zijn, laat ik ze liever liggen. Ik bestel meestal onderdelen van Europese leveranciers. Mijn klanten stellen dat ook op prijs. Een elektromotor van Europese makelij gaat in mijn ervaring veel langer mee dan een motor uit China. Bovendien weet ik zeker dat in een Europese motor geen materialen zijn verwerkt die verboden zijn, zoals asbest. Daarbij heb ik ook een hart voor mijn zaak en mijn vakgebied. Ik vind dat technische onderdelen gewoon van goede kwaliteit moeten zijn. Als ik met slechte kwaliteit werk vergaat me het werkplezier ook direct. Een machine moet soepel lopen en lang meegaan. Die garantie geef ik mijn klanten graag mee, dus slechte onderdelen gebruiken is simpelweg niet mogelijk voor mij. Iedereen die mij Aziatische onderdelen wil verkopen vangt bot bij mij.

Invoerrechten

Denk je toch dat Chinese onderdelen de moeite waard zijn, alleen al omdat ze goedkoper zijn? Denk dan eens aan de invoerrechten die je moet betalen over producten die van buiten de EU komen. Het lachen vergaat je snel als je dat soort heffingen na aankoop moet betalen. Ook daarom bestel ik liever reductoren en wormwielkasten van mijn leveranciers in Europa. Als je enkele jaren actief bent in deze sector weet je bovendien precies waar je wel en niet moet zijn. 

Kwaliteit

Uiteraard is een leverancier niet per definitie goed als deze zich in Europa bevindt. Je zult bij de inkoop van materialen alsnog moeten nagaan of je de kwaliteit krijgt die je verwacht. Er zit wat dat betreft maar één ding op: gewoon uitproberen. En ga af op signalen van collega’s. Wat mij betreft kun je beter bij grotere partijen bestellen. Dan weet je vrijwel zeker dat je kwaliteit krijgt en bij vragen of klachten gehoor krijgt. Als je dan toch een product wilt bestellen bij een kleine, onbekende partij, raad ik je aan te beginnen met een kleine order. Je kunt dan direct zien of je op tijd geleverd krijgt wat je besteld hebt en of je bestelde frequentieregelaars of andere artikelen voldoen aan je eisen. Uiteindelijk is de kwaliteit van je eindproduct bepalend voor je klant. Daar zul je rekening mee moeten houden. Dat begint altijd met de inkoop van je onderdelen. 

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie