De beste kandidaten vinden voor je vacatures

Als ondernemer is een van de belangrijkste aspecten voor een succesvol bedrijf je werknemers. Als je een bedrijf hebt is het ongelofelijk belangrijk dat je de juiste mensen vindt voor de posities binnen je bedrijf. Dit is zowel een waarheid of je nou een klein of een heel groot bedrijf hebt. Maar het vinden van de juiste kandidaat is niet altijd gemakkelijk. Vaak komen werkgevers er na een aantal maanden achter dat de werknemer niet effectief werk verricht. Ook leven we in een steeds flexibelere economie. Dit betekent dat veel werknemers ervoor kiezen om snel weer op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Het aannemen van de verkeerde persoon kan je bedrijf heel veel geld kosten. In dit artikel bespreken we dan ook een aantal tips om de juiste kandidaten te vinden voor je vacatures.

Maak gebruik van sociale media

Wanneer het gaat vinden om de juiste kandidaten is een van de meest effectieve en nog altijd ondergebruikte methoden het vinden van kandidaten via sociale media. Je kunt heel gemakkelijk met een klein advertentiebudget vele potentiële kandidaten vinden op sociale media. Wat zo fantastisch is aan op deze manier kandidaten zoeken is dat je bij het instellen van de advertentie al ervoor kunt kiezen om specifieke mensen te zoeken. Je kunt de mensen aan wie de advertentie wordt getoond bijvoorbeeld filteren op mensen die werken in het vakgebied waarin je zoekt of zelfs op een bepaalde leeftijd. Als je bijvoorbeeld een vacature probeert te vullen waar tien jaar ervaring voor nodig is, is het geen goed idee om mensen de vacature te tonen aan mensen van twintig jaar oud.

Bied goede arbeidsvoorwaarden

Er zijn tegenwoordig heel veel werkgevers die gebruik maken van interns, parttime medewerkers of het werk uitbesteden aan ZZP’ers. Op deze manier hopen werkgevers goedkope arbeidskrachten te vinden. Maar dit leidt er ook toe dat veel van deze arbeidskrachten ongemotiveerd zijn of snel weer weggaan naar een andere baan. Het is daarom juist een hele goede strategie om goede arbeidsvoorwaarden te bieden. Op deze manier vind je werknemers die trouw zijn en hun best zullen doen voor het bedrijf. Werknemers die langere tijd voor het bedrijf werken zullen van nature ook meer achter de missie van het bedrijf staan.

Onder de goede arbeidsvoorwaarden die je kunt bieden horen vakantiegeld, een telefoon van de zaak en natuurlijk een goed salaris. Maar ook bijvoorbeeld een dagelijkse gratis lunch met het bedrijf kan al zeer motiverend zijn. Een leaseauto aanbieden is natuurlijk ook fantastisch. Als je als ondernemer geen lang leasecontract wilt aangaan kun je ook kiezen voor een shortlease zakelijk. Op deze manier kun je fantastische arbeidsvoorwaarden aanbieden maar tegelijkertijd ook flexibel blijven als ondernemer.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie