Er is een grasmaaier voor elk gazon

De meeste tuinen zijn wel voorzien van een gazon. Of het nu gaat om een klein gazon of een groot grasveld, het moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Voor het onderhoud van grasvelden maak je natuurlijk gebruik van een grasmaaier. Er zijn dan ook verschillende soorten grasmaaiers te koop die je kunt gebruiken op verschillende manieren. Heb je een klein stukje gras, dan hoef je geen professioneel apparaat te hebben natuurlijk. Maar welke soort grasmaaier kun je het best kopen als je op zoek bent naar een maaier?

Maaien op eigen kracht

De meest voordelige maaiers die er verkocht worden zijn zogenaamde rolmaaiers. Dit zijn grasmaaiers die je met de hand bediend door ze aan te duwen. Aan de onderkant van de maaier zijn twee wielen gemonteerd met daartussen een cilinder gemaakt van verschillende metalen messen. Door de kracht die je uitoefent op de maaier tijdens het duwen rollen de wielen vooruit en beginnen de messen te draaien. Een klein gazon kan goed gemaaid worden met een dergelijk stuk gereedschap. Voor grote grasvelden moet je er echter wel veel werk en energie insteken.
Grasmaaier

Een elektrische of benzine grasmaaier

Een andere mogelijkheid is om een grasmaaier aan te schaffen die je ook met de hand kunt bedienen maar die wel aangedreven wordt door een motor. Het is dan mogelijk om te kiezen voor een elektrische grasmaaier of een benzinemaaier, bijvoorbeeld een Gardena grasmaaier of een Makita grasmaaier. Beide soorten maaiers hebben zo hun voordelen en nadelen. Een benzine grasmaaier heeft bijvoorbeeld brandstof nodig die kan opraken, maar is vaak wel erg krachtig. Elektrische apparaten zijn vaak veel stiller, maar hebben een beperkt bereik vanwege de verlengkabel voor de elektriciteit. Dergelijke grasmaaiers hebben altijd wel een opvangbak om het gemaaide gras in op te vangen.

Zitmaaier

Voor het grotere werk kun je ervoor kiezen om een zitmaaier te kopen. Dat zijn apparaten in de vorm van een klein soort voertuig waarop je, de naam verklapt het al, kunt gaan zitten. Zitmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen vaak vergeleken worden met een soort van kleine trekker met maaibladen. Deze apparaten hebben in de meeste gevallen ook een opvangbak voor het gras en werken over het algemeen op benzine of diesel. Gebruik maken van een dergelijk apparaat is voornamelijk aan te raden als de tuin voorzien is van een zeer groot grasveld. In dat geval zou maaien met de hand te veel tijd en energie kosten. Zeker als dat wekelijks moet gebeuren.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie