Het huis van mijn ouders heeft nieuwe isolatie gekregen

0
5

Nadat ik uit huis was gegaan bij mijn ouders, besloten ze ineens om de boel helemaal onder handen te nemen. Zo hebben ze nu een dakkapel laten plaatsen, hebben ze plannen om de badkamer te verbouwen en is het huis opnieuw geïsoleerd. Dat laatste dat scheelt zo ontzettend veel in de kosten! Ben jij benieuwd naar de voordelen van goede isolatie? Lees dan snel verder!

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel

En in dit geval ben ik de kat geweest. Op mijn 21e heb ik mijn ouderlijk huis verlaten en jawel hoor, al na een maandje vertelden mijn ouders dat ze grote plannen hadden met het huis. In eerste instantie kon ik niet anders dan blij zijn voor ze, maar later begon de vraag mij te dagen of ze mij dan niet als een obstakel hadden gezien om het huis onder handen te nemen.

Hoe dan ook, allereerst wilden ze het huis beter laten isoleren. Goede isolatie is namelijk goed voor verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld eens aan een lagere energierekening, simpelweg omdat je stukken minder intensief hoeft te stoken. Dit staat ook nog eens in verband met het verduurzamen van de woning, dus draag je bij aan een schoner milieu omdat je minder stookt. En alsof dit nog niet mooi genoeg is, stijgt de waarde van het huis wanneer je betere isolatie hebt. Al deze punten staan in relatie tot elkaar. Geweldig toch?

Wat is in dit geval nou écht goede isolatie

Dit is de vraag die mijn ouders zichzelf stelden voordat ze gingen verbouwen. Waar verliezen we de meeste warmte en wat kunnen we tegen dit warmteverlies doen? om hierachter te komen lieten ze iemand komen die een infrarood scan van hun huis maakte. Wat bleek? Vooral de plekken waar radiatoren tegen een buitenmuur stonden droegen bij aan het verliezen van warmte. Ook zag je dat er veel warmte verloren ging aan de kruipruimte. Om dit op te lossen werd ze aangeraden om vloer isolatie en muurisolatie kopen en te laten installeren.

De verbouwing duurde zo’n vier weken. Het is de moeite meer dan waard geweest. Met een scan die ze achteraf hebben laten maken (ook weer zo’n infrarood scan) was heel goed te zien dat er veel meer warmte behouden bleef dan voorheen het geval was. Mijn ouders zijn er tot op de dag van vandaag ontzettend trots op dat ze de keuze hebben gemaakt om isolatie aan te schaffen en te laten installeren. Zeker omdat het zo veel voordelen met zich meebrengt!