Last van je leeftijd? Laat je huis aanpassen en woon langer zelfstandig!

0
796

Een mooie, hoge leeftijd bereiken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch wordt “ouder worden” door veel mensen als vervelend ervaren. Dit komt vooral door de ouderdomskwaaltjes die voor sommige mensen best pittig zijn. Denk aan kwaaltjes als beginnende dementie, het lichaam dat het op sommige momenten laat afweten of de beperking van gehoor en zicht. Voor oudere mensen is het belangrijk om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Soms zijn er echter aanpassingen nodig om dit te kunnen verwezenlijken.

Moeite bij het gebruik van de trap?

Oudere mensen hebben vaak moeite bij het gebruik van de trap. Ze zijn slecht ter been en zitten bijvoorbeeld in een rolstoel of lopen met behulp van een rollator. In zo’n geval kan een traplift een handige uitkomst bieden. Een traplift is een handig hulpmiddel dat je naar boven brengt. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken dat je valt en ben je niet vermoeid door een te hoge inspanning. Trapliften worden aan de muur bevestigd met een rails. Om een traplift te kunnen installeren, zijn er wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Allereerst is er een sterke trap nodig met een breedte van minstens 70 centimeter. De traplift wordt namelijk bevestigd aan de trap zelf, en niet aan de muur. Dit weten veel mensen niet wanneer ze een traplift willen aanschaffen. Wanneer de traplift aan de buitenkant van je trap bevestigd moet worden, zijn er soms een aantal aanpassingen nodig. Denk aan de trapleuning die weggehaald moet worden. Gelukkig is er veel mogelijk!

Dit kost de aanschaf van een traplift

De prijs traplift kan best hoog uitvallen. Dit is een bedrag dat niet iedereen wil of kan betalen. Maar dit hulpmiddel aanschaffen, is vaak een noodzaak om zelfstandig te kunnen blijven wonen of de bovenverdieping van je huis te kunnen blijven gebruiken. De oplossing van dit probleem is om eens te kijken naar een tweedehands traplift! Dit scheelt jou misschien wel meer dan de helft in prijs. Je kunt ook vaak een traplift huren. Trapliften zijn vaak sterk en robuust gebouwd. Dit zorgt ervoor dat ze prima meerdere mensen kunnen ondersteunen. Zo maak jij met plezier gebruik van een tweedehands traplift van goede kwaliteit. Verder is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid wanneer je een traplift nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een erkende handicap hebt of bijvoorbeeld ouder bent dan 65 jaar. Kom jij in aanmerking voor subsidie voor de aanschaf van je traplift? Check het online en krijg antwoord op al je vragen!