Gehele verduistering op je kamer

0
1090

Herken je dat? Lig je heerlijk te slapen in je bed. Je hebt je wekker niet gezet, omdat je wilde uitslapen. Word je ineens wakker gemaakt door een vervelende lichtstreep in je gezicht. Nu kun je niet meer verder slapen. Wat zo vervelend is, omdat je helemaal niet zo vroeg op hoefde te staan. Zijn er nou geen gemakkelijke manieren om je kamer te verduisteren tegen het vroege zonlicht? Maar natuurlijk wel! Ben je niet benieuwd naar welke mogelijkheden er allemaal zijn, zodat jij iedere dag nog langer je ogen dicht kan houden en alleen maar wordt gewekt door een wekker in plaats van door het licht van buiten? Lees dan verder.

Gordijntjes dicht

Een goede optie om je kamer goed te verduisteren tegen de zon zijn zon verduisterende gordijnen. Hiermee moet je een buis aan het plafond of aan de muren bevestigen zodat je de gordijnen open en dicht kan schuiven. De gordijnen zorgen ervoor dat er geen enkel straaltje licht naar binnen kan glippen. Uitstekend dus wanneer je een dagje goed uit wilt slapen.

Bovendien is het zo dat als je donkere zon verduisterend gordijnen hebt, je ook je kamer wat verwarmd. De donkere gordijnen trekt namelijk het zonlicht aan. De gordijnen zorgen ervoor dat er geen zonlicht in je kamer komt, maar de gordijnen trekken wel de warmte van de zon aan. Hierdoor wordt je kamer lekker op temperatuur gebracht zonder dat je er enkel iets voor hoeft te doen.

Met een schuif naar beneden

Niet alle ramen zijn geschikt om er een gordijn voor te hangen. Bovendien kan het ook zo zijn dat je gordijnen niet erg mooi vindt in je interieur. Als je juist van strak houdt, zijn ritsscreens ook een goede mogelijkheid. Ritsscreens zorgen er namelijk ook goed voor dat alle zonnestralen buiten blijven wanneer jij nog lekker ligt te slapen.

Ritsscreens zijn hele handige luifels die je aan je raam bevestigt. Je hoeft ze enkel en alleen nog maar uit te schuiven. Deze ritsscreens zijn heel erg eenvoudig bijvoorbeeld wanneer je een dakraam hebt. Bij dakramen zijn gordijnen namelijk niet heel erg effectief. Ze sluiten namelijk niet het hele raam af. Er zal door het schuine dak nog steeds licht binnen komen in de kamer. Ritsscreens doen dit wel. Heb je dus een schuin dak met een raam erin en wil je ook graag tot een wat later uur genieten van je rust? Dat kan! Met ritsscreens zeker.