Het meest efficiënte voertuig in Rotterdam: een tweedehands fiets

0
1092
tweedehands fietsen Rotterdam

Hoe ik hier kwam

Rotterdam. De havenstad, een mooie stad, een grote stad en bovenal een erg drukke stad. Sinds ik hier woonachtig ben heb ik mij hier telkens weer over weten te verbazen. Als een ‘simpele provinciaal’ uit een dorpje in Westelijk Brabant was dit een nogal merkbaar verschil. Van iedereen kennen in je woonplaats, naar een straat vol onbekenden. Van een bescheiden leeglopend centrum, naar een bruisende stad. Maar ook van een overvloed aan ruimte, naar een ernstig gebrek daaraan. Vooral op gebied van vervoer was dit een probleem. Het hebben van een auto is in de op 1 na grootste stad van ons land soms onbegonnen werk. Gelukkig vond ik een oplossing in het gebruik van tweedehands fietsen in Rotterdam. Dit vervoer bleek zowel goedkoop als efficiënt, en ook nog eens sportief!

Alles is bereikbaar

Het kan haast niet beter. Sinds ik tweedehands fietsen in Rotterdam ben gaan gebruiken ben ik niet langer afhankelijk van de vaak onhandige bus tijden en bushaltelocaties. Wanneer ik naar vrienden, mijn opleiding, werk of de winkel moet is dit ideaal. Hiernaast biedt het mij ook nog veel vrijheden aan om tussendoor even te stoppen en wat te drinken of een praatje te maken.

Een aankoop die de lasten verlicht

Naast de mobiliteit die een fiets verschaft zijn de lasten ook niets minder dan ideaal. Het kopen van een tweedehands fiets in Rotterdam kost haast niks. Na het spenderen van enkele tientjes ben je eigenlijk al klaar. De onderhoudskosten zijn bijna niet aanwezig omdat een fiets makkelijk zelf te herstellen is. Ook is er geen sprake van benzinekosten of extra belasting voor vervuiling. Mocht je normaal het openbaar vervoer nuttigen mag je deze kosten ook afschrijven na de aankoop van een tweedehands fiets. Wederom een erg praktisch middel van vervoer ook op het gebied van prijs.

Een bron van motivatie

Als derde punt wilde ik toch te sportiviteit die dit voertuig met zich meebrengt aankaarten. We kennen het namelijk allemaal wel. We willen allemaal wel sporten. Hardlopen, zwemmen, voetballen… of fietsen. We vinden er echter maar weinig tijd voor. En dat is een doodzonde. Sport brengt zowel mentale tevredenheid als een fysiek om trots op te zijn.

Doordat je vervoersmiddel een sport is maak je het uitvoeren van een activiteit onvermijdelijk. En dat is nou juist precies de drive die we nodig hebben.

In het kort:

Kortom, een tweedehands fiets hebben in Rotterdam blijkt een geweldig middel. In een stad met zeer beperkte toegang tot automobiel vervoer kom je ongelooflijk ver met een fiets. Hiernaast ontloop je tal van kosten die je anders wel zou moeten ondergaan. En dan als kers op de taart is het ook nog sportief.