Geef je badkamer een kleine upgrade

0
838
LED-downlights

De badkamer is zo’n ruimte waar we eigenlijk niet zo veel of in ieder geval te weinig aandacht aan besteden terwijl we toch elke dag in deze ruimte aanwezig zijn. Meestal zelfs wel meerdere keren per dag. Maar waarom zorgen we dat wel altijd dat onze woon- of slaapkamer up-to-date is maar “vergeten” we de badkamer gewoon simpelweg? En je een ruimte een kleine make-over geven betekent ook niet meteen dat dit heel veel tijd en/ of moeite moet kosten. Door een paar kleine dingen aan te passen is het soms al een wereld van verschil.

Het licht in de badkamer

Vaak zit er in de badkamer een standaard licht in gebouwd en zijn er maar weinig mensen die met het licht durven te spelen. Toch kan een ander lichtje de badkamer al een hele andere uitstraling geven. Led downlights zijn hier een heel goed voorbeeld van. LED downlights staan ook wel bekend als LED spots en zijn kleine lichtjes in het plafond. Door dat spots kleiner zijn en er dus meer van zijn in een ruimte in het licht al heel anders verdeeld. Hierdoor zal er een hele andere lichtinval ontstaan waardoor voorwerpen, kleuren en schaduwen er ook anders uit gaan zien. Door LED downlights kan een badkamer bijvoorbeeld veel groter ogen.

Spelen met kleuren

De meeste badkamers hebben veel wit in de basis. Op zich niks mis mee natuurlijk maar kleur kan soms een hele andere sfeer geven in een ruimte. Voor een badkamer zijn natuur tinten of pastel tinten bijvoorbeeld heel geschikt. Met natuur tinten creëer je een hele landelijke badkamer. Met pastel tinten juist meer een zachte en moderne uitstraling. En dan bedoelen we niet dat je meteen je muren moet gaan verven maar zelfs al handdoeken of accessoires voor in je badkamer zoals een spiegel of een rekje kunnen al veel veranderen. Durf te experimenteren en vooral ook te combineren. Een klein detail aanpassen brengt al een groot verschil.

Planten in je badkamer

Je ziet het steeds vaker in badkamers, planten. En waarom ook niet? Badkamers kunnen soms best een vochtige en warme ruimte worden en sommige planten zijn daar gek op. Het zorgt daarnaast voor een relaxte sfeer en brengt een stukje groen in je huis. Door planten toe te voegen aan je badkamer krijgt de ruimtelijke veel meer een huiselijk en warm gevoel. Echt een plekje waar je bijvoorbeeld uren onder de douche kan staan en gewoon even kan genieten.