Het GPS-systeem voor uw bedrijf

0
3

Wanneer u bij uw bedrijf gebruik maakt van een wagenpark, waarbij dus meerdere voertuigen op hetzelfde moment aan het rondrijden zijn, is het belangrijk om een duidelijk overzicht van deze auto’s te hebben. Een gps-tracking systeem kan hierbij helpen, zodat u op ieder moment van de dag zal weten welke medewerker zich op welke locatie bevindt. Het hebben van een systeem dat ervoor zal zorgen dat u deze informatie duidelijk en overzichtelijk bij kan houden is voor elk bedrijf dus absoluut aan te raden. Dit systeem zal ervoor zorgen dat er veel administratieve tijd bespaard zal worden, doordat de geschiedenis van alle ritten in het systeem opgeslagen zal worden. Hierdoor bent u niet onnodig veel tijd kwijt aan het invoeren van deze gegevens in uw eigen programma’s, aangezien dit automatisch opgeslagen wordt door het gps-tracking systeem. Maar welke functies kan u bij een systeem als deze allemaal inzetten? 

 

De productieve functies

Bij het volgen van een gps tracking auto komen veel voordelen kijken die uw bedrijf tijd en kosten zullen besparen. Een van de makkelijke zaken hiervan is het op elk moment van de dag kunnen zien op welke locaties uw medewerkers zich bevinden. Hierdoor kan u met een spoedklus makkelijk en snel de dichtstbijzijnde medewerker direct de juiste kant opsturen. Daarnaast kan er per chauffeur een persoonlijk ID aangemaakt worden, waardoor u en de chauffeur zelf zijn rijstijl achteraf kunnen bekijken. Hierdoor zullen de chauffeurs zich ook nog eens ontwikkelen als bestuurder, wat uw bedrijf er weer beter uit laat zien. Bij de gereden tijden en ritten wordt ook de benodigde informatie van bijvoorbeeld tankpassen zichtbaar gemaakt. Hierdoor kan er makkelijk gecontroleerd worden of de juiste hoeveelheid benzine bij de ritten gebruikt wordt. Door het satellietoverzicht kan u als ondernemer of manager zelfs elk moment van de dag zien waar alle voertuigen met gps-tracking zich bevinden. 

 

Opgeslagen informatie

Door het gps-tracking systeem wordt er ontzettend veel informatie opgeslagen in het programma. Hierdoor kan het systeem trends en ontwikkelingen vinden, die op het oog misschien niet zo snel gevonden zullen worden. Denk hierbij aan logistieke oplossingen en voorspellingen die veel tijd kunnen schelen voor uw bedrijf. Alle informatie wordt op de cloud opgeslagen met diverse back-up mogelijkheden, waardoor deze informatie makkelijk achteraf te bekijken zal zijn door medewerkers of het management. Als u dus een wagenpark heeft bij uw bedrijf is een gps-tracking systeem een absolute aanrader om de logistieke processen in het bedrijf een stuk overzichtelijker te maken.