Wat is onze privacy waard?

0
680

Privacy, het is een begrip dat steeds vaker onderwerp van gesprek is. Overheden en bedrijven willen steeds meer van u weten, maar willen we dit ook. Op iedere hoek van de straat hangen er camera’s. Bij ongeregeldheden en misdaden een welkom bewijs voor politie en justitie. Maar weten we eigenlijk wel waar we allemaal gezien en bekeken worden? Bescherming van de privacy is een breed gedeelde zorg. Een groot deel van de Belgen maakt zich zorgen over de bescherming van zijn persoonsgegevens. Een op de drie mensen maakt zich zelfs veel of zeer veel zorgen. Mensen maken zich vooral zorgen over misbruik van hun identiteitsbewijs, organisaties die hun online zoekgedrag volgen en hen volgen via het wifi-signaal van hun mobiel telefoon. Webwinkels springen eruit als het type organisaties waarbij mensen zich het meeste zorgen maken over de verwerking van hun persoonsgegevens. De zorgen zijn vooral ingegeven door angst dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Drones

Camera’s zijn zoals genoemd dus op veel plaatsen aanwezig om de steden zo veilig mogelijk te houden. Je zou het bijna vergeten maar er zijn natuurlijk ook nog camera’s die u voor uw plezier kan gebruiken. Drones zijn ook steeds meer in opkomst. Een Drone die door hobbyisten gebruikt worden zijn vrijwel altijd kleinere en lichtere drones waarin je niet kunt zitten. Ze zijn dus onbemand. Drones worden op afstand bestuurd en we zien en horen ze steeds vaker in de lucht. Vrijwel alle drones zijn uitgerust met een camera. Er worden steeds betere drones geproduceerd voor zowel consumenten als professionals. De camera’s worden steeds beter en de kwaliteit van de beelden steeds hoger. Een drone maakt mooie beelden voor de gebruiker maar de privacy wetgeving moet wel worden gewaarborgd.

Foto camera’s

Naast het maken en bewaren van dronebeelden is het maken van foto’s ook nog steeds onverminderd populair. Foto’s worden steeds vaker met mobieltjes gemaakt en dan op uw telefoon opgeslagen en bijna niet meer teruggekeken. Als u kwalitatief goede foto’s wilt maken en wellicht meer specifieke foto’s wilt maken dan is een foto camera een goede optie. Het is wat minder handzaam dan de mobiele telefoon maar de mogelijkheden zijn ongekend. Een spiegelreflexcamera of een compact camera zijn veel gebruikte en verkochte modellen. Mocht u van plan zijn om een camera of een drone aan te schaffen dan is het raadzaam om eerst online te oriënteren en vervolgens uw keuze te maken.