Een papier container is ook voor jouw bedrijf

0
5

We gaan steeds meer over naar papierloos werken. We slaan bestanden op in de cloud en kunnen ze op die manier met elkaar delen. Dat is natuurlijk mooi. Het is beter voor het milieu én beter voor je portemonnee. Maar wat doe je met het oude papier dat je nog wel hebt? En het karton? Daarvoor huur je een papier container. Door het huren van een papier container zorg je ervoor dat het papier en karton kan worden gerecycled. Dat is nóg beter voor het milieu. Er hoeven geen bomen gekapt te worden en er komt geen papier meer in de verbrandingsovens voor restafval terecht. Een win-win-situatie!

Een papier container op kantoor is bijna overbodig

Want, zoals gezegd, werken we bijna allemaal in de cloud. Er worden nog maar weinig printjes gemaakt en dat beetje papier dat nog vrij komt, kan ook in een doos aan de weg gezet worden. Maar wat nu als je een winkel hebt? Dan heb je te maken met kartonnen verpakkingen om je bestelde producten. Deze verpakkingen kan en wil je niet allemaal bewaren. Het is dan dus verstandig om een papier container in je magazijn te zetten. Deze papier container kun je dan op afgesproken dagen naar de weg rijden waar deze wordt geleegd. Zo heb je altijd een ruim(er) magazijn.

Waarom een container voor het papier?

Je kunt in veel gemeentes je oud papier en karton in dozen aan de weg zetten. Het wordt dan opgehaald door de plaatselijke voetbal- of muziekvereniging die er een (flink) centje mee verdient. Het is natuurlijk altijd fijn om de lokale verenigingen te kunnen sponsoren. Maar dat moet nooit ten koste gaan van je bedrijf. Het is in veel gevallen onmogelijk om papier en karton twee weken op een stapel in het magazijn te laten liggen. Het wordt altijd een rommeltje én het kost veel ruimte. Door een papier container neer te zetten heb je altijd een opgeruimd magazijn.

Kan papier altijd gerecyled worden?

Oud papier en karton kan tot maar liefst 7 keer (!) gerecycled worden. Kun je nagaan hoeveel bomen dat scheelt! Je kunt je dus voorstellen dat het inzamelen van oud papier en karton direct een goede invloed heeft op het milieu.

Heb je papieren die je niet zomaar in een container wilt doen? Bijvoorbeeld omdat er vertrouwelijke informatie in staat? Kies dan voor archiefvernietiging. De papieren worden dan vakkundig vernietigd, maar wel op zo'n manier dat ze daarna nog hergebruikt kunnen worden.