Auto óf schadeauto verkopen, hoe doe je dat online?

0
601

Ben je je huidige auto zat? Bijvoorbeeld omdat deze een defect vertoont, niet meer mooi is of omdat je liever vaker de fiets pakt? In deze blog kun je lezen hoe je deze het beste kunt verkopen. Je kunt hem natuurlijk te koop zetten op Marktplaats. Echter kost dat enorm veel tijd. Je moet adverteren, de administratie rondom de verkoop regelen en het mogelijk maken dat de potentiële koper er een proefrit in kan maken. Bovendien zitten er soms onbetrouwbare verkopers op websites als Marktplaats. Een andere optie is naar een garage of (betrouwbare) dealer te gaan, dan heb je er direct een andere auto voor terug. Maar je auto verkopen kan eenvoudiger en sneller. Namelijk via een online platform voor in- en verkoop! Alle zorgen zoals administratie, adverteren enzovoorts worden volledig voor je uit handen genomen. Lees snel verder!

Hoe gaat je auto verkopen via zo'n platform precies in zijn werk?

Je meldt je voertuig aan. Daarbij vermeld je alle eigenschappen zoals het bouwjaar, de kleur, soort bekleding en zo meer. En of er gebreken aan zitten. Tevens dien je duidelijke foto's van je auto te uploaden als je jouw auto verkopen gaat. Maak je auto wel eerst schoon, dat komt ook beter over op de foto's (liever niet via een wasstraat, dat kan krassen op de lak veroorzaken; handmatig is nog altijd de beste optie). Het online platform zorgt dat alle opgegeven informatie bij de kopers terecht komt. Binnen 48 uur ontvang je een mooi bod op in je e-mail, en dan is het aan jou om hier wel of niet op in te gaan! En een handige bijkomstigheid is dat, als je op deze manier je auto verkopen gaat, het voertuig ook nog eens kosteloos bij jou thuis of op kantoor wordt opgehaald!

Je kunt zo ook je schadeauto verkopen

En wist je dat je op dezelfde wijze ook je schadeauto verkopen kunt? Zelfs als de auto niet eens meer rijdt kun je deze aanmelden met veel kans op verkoop. Zo kun je er toch nog een leuk bedrag voor krijgen. Want er zijn altijd garages of bedrijven die deze voor een prikkie willen kopen om het voertuig bijvoorbeeld weer te recyclen. Soms kan de auto toch nog opgelapt worden. Wil je met een online platform in zee gaan? Check de betrouwbaarheid door de reviews te lezen, en maak vervolgens een weloverwogen keuze waar je je auto of schadeauto verkopen wilt. Hoe dan ook: zaken doen met (goede) online inkoopplatforms die snel bemiddelen tussen verkopers en dealers bespaart jou veel tijd en moeite, of het nu gaat om de verkoop van een auto of schadeauto!