Douchen zoals op vakantie

0
5

Er zijn vele plezieren die we op vakantie hebben die we helaas niet hebben wanneer we terug zijn in Nederland. De grote plezieren zijn natuurlijk dingen zoals zon, zee, strand en een tropisch lang. Maar het zijn ook de kleine plezieren die we missen. Zo zijn er bijvoorbeeld het eten dat we op vakantie eten en voor mij persoonlijk ook de badkamer en de douche. Hiermee bedoel ik dat resorts, hotels en gasthuizen vaak ontzettend fijne douches hebben. Ik weet bijvoorbeeld nog heel goed dat ik in Bali op vakantie was en daarbuiten kon douchen in de ochtend terwijl ik prachtig uitkeek op de zee.

Nu is dat uitzicht waarschijnlijk moeilijk te recreƫren maar wat wel thuis te recreƫren is, is de ontzettend fijne douche die daar was. Het was namelijk niet een standaard douche maar een inloop regendouche. Een regendouche is een specifieke soort douche waar de douchekop van waaruit het water komt breder is en meer gaatjes heeft. Er is minder druk op de douche waardoor het water als regen op je neervalt. Dit is een ontzettend fijne douche daarom. Het installeren van een regendouche is ook prima thuis te doen. Je kunt een regendouche kop kopen. Houd er desondanks wel rekening mee dat een regendouche veel meer water gebruikt dan een normale douchekop. Douche daarom bewust en niet meer dan een keer per dag.
Of je moet bereid zijn een wat hogere waterrekening te betalen.

Een ander aspect qua de douche ervaring is wat voor cabine je hebt. Of om preciezer te zijn, je kunt kiezen tussen een douchecabine en een inloopdouche. De luxe resorts en hotels kiezen vaak voor een inloopdouche situatie. Het fijne aan een inloopdouche is dat je de douche in de badkamer kan bouwen zonder dat deze losstaat van de rest van de badkamer. Dit geeft een luxere stijl. Het heeft ook als voordeel dat het ideaal is voor wanneer je ouder wordt.

Veel oudere mensen die een ongeluk krijgen op latere leeftijd hebben dat ongeluk in de douche of badkamer. Je kunt daar makkelijker uitglijden. Dit is helemaal het geval als je een douchecabine moet instappen. Om deze reden kan het voor oudere mensen ook handig zijn een inloopdouche te installeren. Hiervoor zul je je badkamer moeten verbouwen. Wij raden aan dit in de zomer te doen. Als de douche dan niet te gebruiken is kun je gewoon lekker buiten in de zon onder de tuinslang staan.