Vier tips voor het huren van een kantoor in Antwerpen en Brussel

0
534

Wil je jouw bedrijf verhuizen naar een nieuw kantoor in Antwerpen of Brussel? Of ben je op zoek naar een eerste kantoor voor je bedrijf? Dan is het belangrijk enkele zaken in gedachten te houden en extra op te letten. Je wil natuurlijk dat jouw kantoor voor klanten gemakkelijk te bereiken is. Ook is het goed om te weten of er in het gebouw waar je jouw kantoor wil huren, ruimte is voor de groei van jouw bedrijf. Lees onderstaande tips om goed voorbereid te zijn.

Let op de bereikbaarheid

Niet elk kantoor te huur in Antwerpen is even goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto. Dit is wel belangrijk als je wil dat jouw klanten het gebouw gemakkelijk kunnen vinden en niet te lang hoeven te lopen van de parkeerplaats of bushalte. Via SKEPP kun je gemakkelijk te weten komen of er in de buurt van het kantoor een bushalte of treinstation ligt. Kijk bij het kantoor te huur in Brussel of er daarnaast parkeergelegenheid is voor de medewerkers van jouw bedrijf, of dat het handiger is dat ze het openbaar vervoer gebruiken.

Is er ruimte voor groei?

Als je een bedrijf start, is het natuurlijk de bedoeling dat dit bedrijf gaat groeien. Dit betekent dat het meer medewerkers zal krijgen en uiteindelijk moet uitbreiden. Voor een uitbreiding heb je een groter kantoor nodig. Het is dan ideaal om in een kantoorgebouw te zitten waar de mogelijkheid er is om uit te breiden zonder te verhuizen. Bij voorkeur huur je een kantoor in een verzamelgebouw. Hier zitten meerdere bedrijven in één gebouw. Niet alleen bouw je contacten op met andere bedrijven, maar kun je wellicht ook het kantoor overnemen als ze gaan verhuizen.

Wat zijn de openingstijden van het gebouw?

Niet alle kantoren die te huur worden aangeboden zijn 24 uur per dag beschikbaar. Wellicht is er bij jouw bedrijf geen sprake van werktijden die precies vallen binnen de 9-tot-5-mentaliteit.  Het kan altijd handig zijn als er ook in de avond of in het weekend nog even doorgewerkt kan worden. Let dus goed op de beschikbare tijden van het kantoor dat je huurt, want anders kun je voor een dichte deur komen te staan.

Lees de recensies van eerdere huurders

Een goede manier om een juiste indruk van het kantoor te krijgen, is door het lezen van recensies op SKEPP van eerdere huurders. Zo krijg je een beeld van de plus- maar ook de minpunten van de kantoorruimte. Wat was er volgens de eerdere huurders fijn aan het kantoor en wat paste er niet goed binnen hun bedrijf? Laat je keus niet helemaal afhangen van deze recensies; wat bij het vorige bedrijf goed paste, hoeft niet per se bij jouw bedrijf te passen.