De oorsprong van de camions

0
628

Gemotoriseerde vervoerwagens zijn niet meer weg te denken uit onze westerse maatschappij. En hoewel we van sommigen wel wat van de geschiedenis weten, is dat bij lang niet allemaal zo. Neem nou eens de camion. Voor veel bouw en transportbedrijven is het een cruciaal onderdeel van het soepel verlopen van het proces, waar het ook voor ingezet wordt. In deze blog vertel ik wat meer over de camions. Hoe is deze ontstaan, welke verschillende soorten zijn er? En, hoe kan je er zelf één aanschaffen? Lees je even mee?

De ontwikkeling

 

De camion is vlak na de auto op de markt gekomen. Het is een wagen die is ontstaan uit experimenten. Tegenwoordig worden veel uitvindingen gedaan met een bewust doel. Bij de camion liep dat dus iets anders. Zoals ik al zei is dit gemotoriseerde voertuig niet meer weg te denken maar het zal je verbazen dat de wagen pas net een eeuw oud is. Het eerste model werd in 1896 gebouwd. Over de jaren heen zijn er veel aanpassingen gedaan. Zo kwam de mogelijkheid tot benzine en dieselmotor. Het interessantste aan de ontwikkeling van de camion is misschien wel dat de functie van het voorwerp vrijwel meteen duidelijk en inzetbaar was. De ontwikkelingen richten zich dan ook voornamelijk op het rijcomfort van de chauffeur.

Verschillende soorten

 

Over de tijd zijn er ook verschillende soorten van de camion op de markt gebracht. Zo zien we de wagen die voor het laden en lossen van goederen worden gebruikt heel veel. Een variant die daarop lijkt is de containertruck. Deze zien we ook veel op de snelweg en rond de havens, even een oogje openhouden dus wanneer je weer in de buurt bent van Rotterdam. Maar ook de tanker is een variant op de gewone camion. Deze wagen is ervoor gebouwd om vloeistoffen te vervoeren. Dit kan olie zijn maar ook de melk van de boer. Camions komen daarnaast ook in allerlei verschillende maten. Daarom zit er vaak voor ieder bedrijf wel iets bij.

Een camion kopen

En als je dan eenmaal weet wat je moet hebben, waar haal je dat dan? Op de website Trucks.nl hebben ze een enorm aanbod aan camions. De website zelf is zeer gemakkelijk te gebruiken. Door de zoekbalk en de verschillende filters vind je zo wat je zoekt. Even bezichtigen? Geen probleem! Daarnaast hebben ze nog veel meer bouwmachines om uit te kiezen. Weet jij al welke het wordt?