Porto: de stad met alles wat je hartje begeert

0
645

Eén ding is zeker, je hebt geen wekenlange vakantie nodig om volledig tot rust te komen. Want de stedentrip is populairder dan ook en dat is niet zonder reden. Namelijk, het is relatief goedkoop en vaak ook relatief dichtbij. Zeker in Europa kun je steden bezoeken waar je met het vliegtuig met twee uurtjes bent, en ook met de trein zijn een hoop steden goed te bereiken. Porto ligt in Portugal aan de kust en heeft een rijke cultuur waardoor het ontzettend leuk is om daar wat dagen te vertoeven. Zeker in de zomer ben jij niet de enige die besluit om naar deze mooie stad te gaan en dat maakt dat de stad wel relatief toeristisch is. Met deze tips omzeil je de drukte een beetje om volop te kunnen genieten van het fijne Porto.

Port

Om te beginnen staat de stad, te zien aan de naam, bekend op de port. Houd je van kaas en van wijn? Dan is deze stad eentje die je aan het hart zal liggen. En waar wijn is zijn ook wijngaarden. De drukte kun je achter je laten en met de bus of met de auto kun je naar de bekende wijngaarden buiten de stad om te genieten van een proeverij met niet alleen port maar ook kaas. Dit is niet alleen heel lekker maar je leert er ook veel van, port is immers toch anders dan wijn. Na het bezoekje aan de wijngaard kun je rondlopen en het gebied om de wijngaarden heen ontdekken, een prachtig landschap waardoor je je echt even uit de stad waant, en dat terwijl je nog steeds hartstikke dichtbij bent.

Stranden

Het grootste voordeel van Porto zijn misschien nog wel de mooie stranden. Wat wil je nog meer, een stedentrip Porto en een strandvakantie in één. In de zomer is Matosinhos Beach echter wel heel druk dus het is aan te raden om wat verder door te rijden naar de stranden buiten de stad. Hier vind je ook meer lokale bevolking en dus ook restaurantjes waar je toch echt beter eten vindt dan in het toeristische gedeelte.

Bezienswaardigheden

Als je allergisch bent voor drukte dan is het in Porto een aanrader om bezienswaardigheden op te zoeken buiten de spitstijden. In de middag is het vaak het drukst, dus wil je een mooie foto van het prachtige station Estacao de Sao Bento, ga dan vooral niet in de middag er doorheen lopen, dit is waarschijnlijk alleen maar afleidend. Bovendien kun je met wat minder mensen veel beter genieten van je omgeving.