De vijf beste tips om jouw cadeaus mooi in te pakken deze kerst 

0
690

De feestdagen komen er weer aan: hét moment om vrienden, familie, collega’s en zakenrelaties te laten weten dat je ze waardeert met een mooi geschenk. Veel mensen staren zich echter blind op het cadeau en vergeten het belang van een goede cadeauverpakking! Dat is zonde, want een goede presentatie maakt een enorm verschil. 

Heb jij weleens meegemaakt dat je een cadeautje per post ontving van een vriend(in) of collega, maar dat de verpakking er enorm slecht en slordig uit zag? Dan was je vast direct een stuk minder gerust op het idee dat je een leuk geschenk zou ontvangen en misschien had je zelfs wel een oordeel over degene die jou het geschenk gaf. Wil je deze situatie voorkomen wanneer je zelf iemand gaat verblijden met een cadeau deze kerst? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je de beste tips voor een mooie cadeauverpakking waarmee jouw geschenk heelhuids bij de ontvanger aankomt! 

Verpak het cadeau met beschermend materiaal

Heb je een geschikt geschenk gevonden? Dan kun je nu de eerste stap van het inpakken gaan zetten. Omwikkel het cadeau met een beschermende laag om het tijdens het transport te beschermen, dit kun je bijvoorbeeld doen met een mooie laag zijdepapier of doorschijnende folie.

Kies voor een passend doosje

Cadeautje ingewikkeld? Super! Dan kun je nu een mooi doosje gaan uitkiezen om het geschenk in te verzenden. Kies bijvoorbeeld voor een van deze leuke kristalheldere plastic doosjes met handvat, of een mooi plastic doosje met bloemvormige bovenzijde. Wil je liever een duurzamere verpakking? Kies dan voor een van deze mooie kartonnen doosjes met prachtige kleuren en unieke designs. Met zulke doosjes heb je geen inpakpapier meer nodig! 

Vul het doosje met opvulmateriaal

Past het doosje niet perfect om het geschenk? Zorg dan dat je het geschenk goed beschermd hebt met opvulmateriaal. Kies bijvoorbeeld voor luchtkussenfolie om stoten bij het transport op te vangen. 

Vergeet het kaartje niet

Bij een geschenk hoort natuurlijk een kaartje. Zo weet de ontvanger wie de afzender is en kun je de ontvanger verblijden met een leuke, persoonlijke boodschap. Kies een kaartje in kerstsferen uit of voor een kaartje met je bedrijfslogo wanneer het een relatiegeschenk betreft. Stop het kaartje in de doos en sluit het doosje goed af.

Inpakken en wegwezen

Nu je het geschenk in een mooie doos verpakt hebt, kun je het klaar gaan maken voor transport. Pak het goed in en plaats er een duidelijk etiket met het adres en de naam van de ontvanger op.