Voorbereiding is het halve werk

0
1403
beste thermoskan

Je bent jarig en op zaterdagmiddag komen er aardig wat vrienden en familieleden over de vloer om dit te vieren.  Je hebt geen zin om tijdens deze middag steeds opnieuw koffie te zetten en wil dit graag van te voren doen. Hiervoor ben je op zoek naar een nieuwe thermoskan, want je huidige is al vrij oud en is aan vervanging toe. In deze blog kom je te weten wat de beste thermoskan is en welke verschillen er zijn tussen bepaalde thermoskannen. 

Welke thermoskannen zijn er?

Als je veel gebruik maakt van een thermoskan, wil je misschien dat deze leuk staat in je keuken of op tafel. Daarnaast is het handig als je veel koffie of thee drinkt, want dan hoef je niet steeds opnieuw het koffiezetapparaat of de waterkoker aan te zetten. Het voordeel is dat er thermoskannen bestaan in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bolle thermoskan die lijkt op een echte koffiepot, een rechte thermoskan die er stijlvol uitziet of gewoon een praktische thermoskan waar je een knop in kunt drukken als je koffie wilt. Deze is bijvoorbeeld handig wanneer je koffie wilt schenken voor grotere groepen. Ik jouw geval, tijdens je verjaardag, kan deze thermoskan erg handig zijn. Zo’n soort thermoskan heeft een grotere inhoud, zodat je meer mensen tegelijk kunt voorzien van koffie. Mocht je geen verjaardag hebben en gewoon voor jezelf een leuke thermoskan willen aanschaffen, dan kun je een kleinere thermoskan aanschaffen die leuk past bij je keuken of interieur. Daarnaast zijn ze er in ook in verschillende kleuren en vormen; een ronde kan, een rechte of een kan die aan de onderkant breder is.

Hoe werkt een thermoskan?

Een thermoskan is ervoor om je drankjes warme dranken warm te houden en om koude dranken koel te houden, maar hoe kan dit? Dat komt omdat een thermoskan een dubbele wand heeft. Tussen deze wanden bevindt zich een vacuüm waar zich geen geleidend materiaal bevindt. Op deze manier komt je drankje niet in aanraking met de buitentemperatuur en dit zorgt ervoor dat je drankje niet afkoelt of opwarmt. daarnaast hebben de meeste thermoskannen een roestvrijstalen buitenkant of een zilveren reflectielaag. Hierdoor worden invloeden van buitenaf afgestoten. 

Drink it hot!

Nu je weet welke thermoskannen er zijn en hoe ze werken gaan we ervan uit dat je beter een keuze kunt maken uit de, voor jou geschikte, thermoskan. Je wilt je koffie en thee warm houden voor een grotere groep mensen. Een aanbeveling voor jou zou zijn om te kiezen voor een thermoskan met een inhoud van ongeveer 2 liter. Zo heb je het minste werk op zaterdagmiddag zelf. Afhankelijk van je overige voorkeuren kies je zelf de beste thermoskan die bij jou past. Fijne zaterdag!