3 clichés voor een goede gezondheid

0
805

Met de jaren ben ik me steeds bewuster geworden hoe belangrijk en waardevol een goede gezondheid is. Vroeger stond ik hier niet bij stil, en nam ik mijn gezondheid voor lief. Maar de afgelopen jaren ben ik meer en meer bezig met mijn gezondheid. Want je hebt maar een lichaam, en daar wil ik zo goed mogelijk voor zorgen. In deze blog deel ik een paar gezondheidsclichés met je waar ik echt in ben gaan geloven.

1. Bewegen helpt écht

Bewegen is een van die clichés waarvan die iedereen weet dat het goed is voor je gezondheid, maar waar veel mensen toch niet zo van houden. Je kent vast wel de tegenzin die je voelt om te gaan sporten als je lekker thuis op de bank zit. Het is zo veel gemakkelijker om lekker te blijven zitten, en nog maar een aflevering van je favoriete serie te kijken. En daarbij lekker te genieten van een reep chocola of een zak chips….

Krijg je jezelf wel aan het sporten, dan zul je merken dat je je echt een stuk beter, fitter en meer voldaan voelt. Je bent trots op jezelf en de prestatie die je neer hebt gezet. Hoe klein die prestatie aan het begin ook zal zijn, het is altijd meer dan als je op de bank blijft hangen! Kies daarom een sport die je leuk vindt, en kom van die bank af!

2. Gezonde voeding

Je bent wat je eet, nog zo een fijn cliché. Maar ook deze is gewoon waar! Want de voedingsstoffen die jij in je stopt, dat zijn de voedingsstoffen waarmee jouw lichaam zich opbouwt en herstelt. Dus tja, als dat veel slechte vetten, suikers en andere troep is, hoe kan je lichaam daar dan goed op gaan? Als je het zo bekijkt is het heel simpel. En het mooie is: dat is het ook!

Dus denk goed na bij de keuzes die je maakt in je eetpatroon. Je kan heus wel een keer genieten van een zak friet, een ijsje of een paar koekjes. Als je daar maar genoeg groente, fruit en vezels tegenover zet.

Tip: kijk ook eens wat Voedingssupplementen voor jou kunnen betekenen. Als aanvulling op een gezonde leefstijl, niet als vervanging.

3. Word je er gelukkig van?

Je mentale gezondheid is minstens net zo belangrijk als je fysieke. Dus besteed hier ook aandacht aan, en doe meer dingen die je gelukkig maken. Zeg eens wat vaker ja tegen de dingen die jouw een grote glimlach bezorgen! Ook als dat betekent dat je ergens anders nee tegen moet zeggen. Want zeg nou zelf, aan het einde van de maand herinner jij je toch liever die paar leuke avonden met vrienden en familie, dan die avonden dat je thuis voor een collega nog een klus zat te klaren? Daarom! Kies met je gevoel voor wat voor jou belangrijk is.