Een elektrische fiets is een fijne uitvinding

0
702

Steeds meer mensen schaffen zich een elektrische fiets aan. En dat is natuurlijk niet voor niets. Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, maakt het fietsen een stuk gemakkelijker en dus ook leuker. Zelfs voor de verplichte ritjes naar school of werk. Je hoeft veel minder inspanning te leveren en toch kom je goed vooruit. Hou je je benen stil? Dan zal deze fiets gewoon uitrollen. Je moet er wel een klein beetje voor werken. Het is immers geen brommer! En juist dat kleine beetje dat je toch moet werken, kan ervoor zorgen dat je alsnog op de fiets naar je werk of naar vrienden kunt.

Een elektrische fiets is er voor iedereen

Vroeger werden elektrische fietsen vooral aanbevolen aan de "ouden van dagen" en mensen die minder goed ter been waren. Tegenwoordig zie je complete schoolklassen op de elektrische fiets naar school gaan. Dat is ergens ook wel logisch. De leerlingen van nu hebben het al moeilijk genoeg. Ze moeten flinke inspanningen leveren op school en houden daardoor maar weinig energie over om andere activiteiten te ondernemen. Door op de e-bike naar school te gaan besparen ze flink wat energie. Energie die ze weer kunnen gebruiken om een moeilijk wiskundevraagstuk op te lossen.

Een elektrische mamafiets is niet alleen voor mama's

Het grote voordeel van zo'n mamafiets is de lage instap. En ook andere mensen, niet alleen mama's kunnen daar baat bij hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van mannen met rug- of heupklachten? Als zo'n mamafiets dan ook nog trapondersteuning heeft, is het, ook voor mannen, weer genieten van het buiten zijn. Want vergis je niet. Als je jaren en jaren alles op de fiets hebt gedaan, maar dat nu niet meer kunt, dan mis je heel wat. Als je conditie slechter is geworden of je mankeert lichamelijk iets, dan is de kans groot dat je binnen blijft. Door een elektrische fiets aan te schaffen kun je toch weer mee in de maatschappij.

Maar zo'n fiets is hartstikke zwaar!

Welnee. Zeker wanneer je kiest voor een elektrische fiets met middenmotor is een e-bike helemaal niet extra zwaar. Het zit 'm vooral in de balans. Een motor aan de voor- of achterkant kan de balans verstoren, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat de fiets erg zwaar is. Kies daarom, zeker wanneer je conditie of je lichamelijke gesteldheid te wensen overlaat, voor een elektrische fiets met middenmotor. Op de site zie je precies welke soorten er allemaal zijn.